Показать сообщение отдельно
Старый 31.03.2024, 13:19   #6142
YuraUA
Гуру

Ресивер: U2C S+Mini
Поблагодарили 7,967 раз(а) в 3,571 сообщениях
Вес репутации: 27
YuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордитсяYuraUA за этого человека можно гордится

Японська журналістка: Україна і росія зовсім різні, їх навіть не можна порівнювати

Кореспондентка агенції «Кіодо цусін» у Києві Юко Немото після півтора року роботи в Україні переконалася, що Україна і росія зовсім різні країни, а менталітет українців і росіян дуже відрізняється.
Про це Юко Немото сказала в інтерв'ю Укрінформу.

.:
«Відверто кажучи, раніше я сама не могла точно пояснити різницю між Україною і росією, а зараз я вже напевно знаю, що їх навіть не можна порівнювати», - зазначила Немото.

Вона розповіла, що під час роботи в росії багато чула про нацистів в Україні. За її словами, вона не дуже цьому вірила, але думала, що раптом вони тут є.

«Я пропрацювала в Україні півтора року, їздила по всій країні, багато спілкувалася з людьми і не знайшла жодного нациста. Україна і росія – це зовсім різні країни. Я думаю, в українців зовсім інша ментальність, інше відчуття свободи. Звісно, більшість українців розуміє російську мову, але спосіб мислення у вас зовсім інший», - сказала японська журналістка.

Водночас вона зізналася, що найважче їй було пояснити японській аудиторії різницю між українцями і росіянами.

«Я багато пишу про Україну, прагну передати різні точки зору і спілкуюсь не лише з експертами чи політиками, а й з багатьма звичайними людьми. Коли я брала інтерв’ю на сході і на заході України, люди мали дещо різні думки. На мій погляд, більшість зараз за Україну, але ставлення до росії трошки відрізняється. Майже всі люди тут говорять відверто. У росії з цим складно. Я працювала на Близькому Сході – там теж по-різному. А в Україні люди відкриті, кожен має власну думку і відверто її висловлює. Це дуже приємно», - сказала Немото.

За її спостереженнями, українці також більше усміхаються. «Можливо, війна вас дещо змінила, але загалом люди тут привітні», - вважає японська журналістка.

Вона зауважила, що, звісно, у росії люди різні, і в неї там теж є друзі. Водночас, за її словами, в Україні вона відчуває більшу підтримку іноземців і готовність українців допомагати один одному.

«Тут я також дізналась про звичку українців критикувати владу і говорити прямо те, що думають. Спершу для мене було незвично, що в Україні всі сперечаються один з одним у соцмережах. Для японців це невластиво. Але тепер, коли українці критикують один одного, я не дивуюсь», - зазначила кореспондентка «Кіодо цусін».

Японія продовжила на рік торговельні санкції проти pосії
Як повідомлялося, посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда заявив, що його країна продовжуватиме допомагати Україні та ніколи не відступить від солідарності з нею.
YuraUA на форуме   Ответить с цитированием
Пользователь сказал cпасибо: